Som gatustenarna lös under hans fötter

Klickade hem ett album av the King of pop. Jepp det var Michael Jacksons album ''The essential''. Det är lite blandade låtar men många favoriter. Så den lär väl dimpa ner i postlådan i veckan:)

Ni vet i videon till ''Billie jean'' så lyser ju allt Michael tar i. Jag läste en artikel som börjar ungefär så här
''En vit lacksko dyker upp i rutan och får gatustenarna att lysa. Där börjar Michael Jacksons gyllene år. Och där förändras pophistorien för allid''

Sedan sedan står det massa om Michaels karriär att hans bästa år var mellan 1982 och 1989. Att skivan ''Thriller'' sålt över 100 miljoner exenplar. Och är av många världens bästa album.
Det stod också att Michael var pojken som aldrig fick vara ett riktigt barn. Han var popens Peter Pan.
Och så stod det om de sexuella övergreppen å sån tjoffs. Dock så tror inte jag att det är sant men alla får tro vad vad dom vill.

Men saken är den att i slutet av artikeln så återkommer journalisten, till gatustenarna. Det är det jag tycker är både fasinerade och skrämande på samma gång. Att man kan få till orden så bra att man kan återkomma till det igen. Och dessutom med en helt annan innebörd.

Så här lyder sista orden
''Jacksons sista extranummer blev en hjärtinfarkt. Och gatustenarna slocknade under hans fötter''.





Han som skrev artikeln var Markus Larsson för Aftonbladet. Artikeln stod i Michael Jackson, en minnestidning från Aftonbladet sönddag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0