Helgen redan fixad?

Trodde jag hade dubbelbokat mig på lördag. Men nu är det fixat. Både jag och Sanna hade dubbelbokat in oss på lördagen. Så vio ska inte gå på marknaden i Storforsen:/ Lite synd för det verkade så mysigt, och jag vill så träffa Sanna. Men vci ska ta det helgen efter denna helg. Träffas och ha trevligt!:)
Men nu ska väl jag och Veronica till Umeå eller Piteå, och julshoppa!:D Gode nice!:)

På fredag sk blev både jag och Veronica bjuden på grillkväll i Ersnäs med Sara och company:) Det kan bli nice:)
Men det var ju tänkt att Emmy hade lägenheten för sig själv. Men så är inte fallet så hon far till Kalix:)
Nåja:)


Very long time, no see

Guh det var typ länge sen jag skrev sist! I fredags så for jag till Emmy och fixa mig och åt. Sen drog m´vi med Sandra, Danne och Henke till Johanna i Gammelstan. Där var det förfest och sen drog vi till Cleo. Men det blev lite tjorv innan vi kom dit. Det var först tänkt att vi skulle åka buss, men den bussen missade vi pga vissa personer hade svårt att bestämma sig. Så då fick jag ringa Cicci så kom hon och plocka upp oss. Men fan det var skämmit att behöva fråga henne.
Nå väl på Cleo så hade vi grymt kul! Träffade söta pojkar och drev med folk. Haha ''kända knarkare''
Jag och Emmy somnade vid halv fem. Så var det bara att stiga upp vid halv åtta.

Då på lördagen skulle vi in till stan för Emmy skulle stå och sälja fika på Uf-marknaden. Så ja jag gick runt och kollade lite på stan där med. Sedan for jag till Veronica. Dä satt vi och dega typ:) Sedan for vi till mig och kokade kola, såg Robinson och hade trevligt!:)

Sedan i söndags så gjorde jag inte så mycket, chillade:)


Long time, no see

Idag har min mor stökat fram julgrejerna!:D Woohoo! Åh tänk er så mysigt med jul:) Jag har just att baka jätte mycket godsaker och typ bjuda över några kompisar. Haha jag låter som en gammal farmor typ:P Nå men hade inte det vart trevligt att bara umgås lite med sina nära och kära?:)

Annars idag har jag bara vart på Nordkalotten,. Har jobbat med Marcus och Mats. Riktigt trevlig och vi låg bra till under hela dagen. Förberedde inför kvällen med:) Så fick jag hjälpa Mats i varma idag:) Riktigt kul och intressant!:D
Så fick jag skjus av Marcus in till stan sedan efter jobbet. Snällt, tack!:)

Sedan på kvällen så har jag vart ute och kört med pappa lite. Så ringer telefonen typå fyra gånger på raken. Och jag kan ju inte svara då jag kör. Så jag blev typ orolig. Men jag antog att det var Emmy. Men då det ringde så många gånger efter varandra, bara på en kort stund. Då tänkte jag att nu fan blir hon våldtagen, eller så är det om mr H.
Så sen så kollade jag och så var det Emmy som ringt alla fyra gångerna. Plus att hon skickat ett sms. Första meningen i smset var ''Vad tusan Linnea!''.
Men det visade sig inte vara nå farligt, och hon blev verkligen inte våldtagen. Tur var väl det:D

Nu ska jag gå och dricka lite te eller choklad tror jag:)
Ciao!


Leilas cheewy chocolate gingerbread cookies



Ingredienser:

125 g mjukt smör
1 tsk färsk riven ingefära
1 dl mörkt muskovadosocker
1 dl mörk sirap
3.5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen kanel
1 krm malen nejlika
1 krm malen muskotnöt
1 tsk kakao av god kvalitet
200 g mörk kvalitetschoklad 70 %
0.5 dl råsocker att rulla i


Gör så här

1. Vispa smör, färsk ingefära, muskovadosocker och sirap fluffigt.
2. Blanda samman vetemjöl, bikarbonat, kryddor och kakao.
3. Hacka chokladen grovt och vänd ner den.
4. Blanda samman allt till en smet och forma en till en lång rulle. Klä rullen i plastfilm och låt degen vila i kylen några timmar.
5. Sätt ugnen på 175 grader.
6. Skär degrullen i 24 bitar och forma dem till bollar. Rulla bollarna i en skål med råsocker och lägg ut dem på en plåt klädd med bakplåtspapper.
7. Grädda kakorna gyllene i cirka 14 minuter.

Bild och text lånad från recept.nu
Här kan man se då Leila bakar dessa kakor!


Lördag



Idag så vaknade jag och Veronica vid halv 12, eller vi steg då upp då. Så åt vi en frukost som bestod av nudlar, te, oboy, mackor med ost;) Och ja vi blev mätt!:D
Sedan så chillade vi bara ett slag. Så städade vi och kollade på massa foton:P
Sedan så skjutsade vi hem henne. Så körde jag lite bil i stan:)
Så skulle pappa på systemet så hade dom hunnit stänga på båda ställena i denna stad. Attans bananer! Så kan det gå.
Sedan har jag bakat kakor med:) Recept kommer:)
Nu vet jag inte vad jag ska göra:/ Kanske ska man se lite Andra avenyn så man är ikapp:) Eller Ensam mamma söker? Hm ja nått blir det då!:D


Friday night

Igår så han jag precis baka chokladmouesse innan Veronica kom och knackade på min dörr. Härligt! Vi kör på tredje helgen i rad;)
Medans vi såg Idol så åt chockladmousse med frukt. Mums! Vi hade en liten manikyr kväll där naglarna blev fina:) Så pratade vi om rymden, släkten som är värst och massa annat:D


Nostalgi musik;)



Ingredienser till chokladmoussen.



Moussen:)



Mums!



Nagellack!<3



Denna bjussar jag på;)


Chokladmousse med smak av kardemumma

Ingredienser till 4 portioner

100 g mörk choklad (70%)
2 ägg
2 msk socker
1 tsk kardemumma, malen
2 dl vispgrädde

* Smält chokladen i vattenbad.
* Vispa ägg, socker, kardemumma fluffigt.
* Vispa grädden.
* Blanda ner chokladen och grädden i äggsmeten.
* Rör ihop allt försiktigt men noga.
* Fördela smeten i portionsformar/glas.
* Servera direkt med riven choklad eller strössel på toppen.

Om man vill göra moussen i förväg går det bra att förvara den i kylskåp. Låt den stå framme i rumstemeratur, minst en timme före servering.

Ät och njut!


It's good day

* Stökar runt i köket och gör chokladmousse med smak av kardemumma. Medans lyssnar jag på bra musik och njuter av livet!:)


Fredagsmys!

Hejsan! Jag sitter på skolans bibblo och försöker få tag på Therese, men hon vill sig inte svara i telefonen. Barnunge! Ska och kolla in deras nya lägenhet:)
Sen då jag kommer hem ikväll så blir det baka och sen se Idol!
FREDAGSMYS!<3

Nå annars idag så har jag haft en kass körlektion, NK och svenska. På svenskan så skulle vi göra nå uppgifter och alla stressade typ igenom skiten för att sluta så fort som möjligt. Jag orkade fan inte stressa så jag satt kvar efter lektionen. Så nu har jag gjort det man skulle gör och jag fattar det:)

Åh nu börjar jag bli lite utråkad hära! Fan att Tess inte kan svara! Gaaah!
Nå vi hörs.
Hejdå!


Onsdag

Idag har jag haft praktik igen:) Och det är så trevligt, så många trevliga människor! Idag har jag gjort bla coleslaw och påbörjat med praliner. Så imorgon ska pralinerna bli klara. Och coleslawn fick jag till på första försöket med kryddning och allt;)
Sedan så har jag hunnit slänga ihop en kladdkaka här hemma med. Den ligger nu i vår frys och skall ätas vid nått lämpligt tillfälle:D Och vart och kört lite bil i stan med pappa. Så har jag sett på ''Halv åtta hos mig'' och pratat med Therese lite:)
Funderar om man ska se lite film nu:)
Puss


Skriv en rubrik

Igår fyllde sötasupersnällasilverSrara år. Då gick hon och fyllde 18! Så då på kvällen for jag och Emma dit och firade. Fick i oss lite god tårta och hade trevligt:)

Idag har jag vart på praktik och allt har gått fintfint:) Har dock hört en låt som jag ionte vet vad den heter. texten gick typ ''music makes the people come/get(?) together. Någon som vet vad det kan vara? Hör av dig i så fall!:D

Nu snart blir det att se Navy CIS och Navy CIS Los Angeles:) Ska nog ta och äta lite passionsfrukt och glass till det:)


I D I O T !

JAG ÄR SÅ JÄVLA FÖRBANNAD NU ALLTSÅ!


Nya skor och halsband:)






FY FUCKING FAN!

JAG BLIR SÅ JÄVLA ARG PÅ DIG OCH PÅ MIG SJÄLV. HUR KUNDE JAG TRO ATT DU HADE FÖRÄNDRAS EGENTLIGEN?! DU GÖR MIG SÅ GALEN PÅ TVÅ OLIKA SÄTT!
NÄE FY FAN FAR OCH FLYG!


:D

BIO BIO BIO MED SIMON SIMON SIMON!!!


Grymt spontan helg so far

UJa igår så kom ju Veronica och Sara hit. sedan ringde vi Eve som sedan masade sig hit. Så blev det att alla fick plattat sitt hår och vi såg på Idol. fanns en hel del att diskutera runt deras kläder och röster.
Alla tre sov förresten över. Så lagade vi kvällsmat i form av varma mackor och nudlar. Gott gott! Sedan såg vi film som dom flesta utom jag somnade till.

Sedan idag så vaknade vi 11 tiden. Låg och pratade en massa om killar, minnen och andra tjejiga saker. Sedan gick vi och käka stor frulle! Jätte gott och mysigt att äta med flera. Så tjattrade vi på ännu mer. Så städade vi en massa efter det. Och Veronica bar sig av hem sen.

Jag, Flizzan, Sara och Evelina tog oss en regäl promenad ca 8 km. Så började vi planera kvällen. Dom ska dra ut på krogen men icket jag. Har andra planer på G.
Sedan for Eve hem. Och jag och Sara stressade som fan. Eller jag stressade runt som en höna typ. Fixade Saras hår, kläder och sminkade henne. Så skulle jag fixa mat och allt. Haha. Riktigt kul.
Nå nu har dom busarna dragit sig in mot stan och jag sitter här och skriver.

Nu ska jag planera min kväll!
Puss

Mys på stan och hemma hos mig

Veronica på besök och snart dyker Sara upp med!:D Då blir det all kolla Idol och ha trevligt!:)
Tidigare idag så gick jag, Sara och Evelina på stan och åt och fikade på Dagobert's. Har även köpt ett halsband för 19 kr. Gott gott! Så har jag även vart och gjort vägarna osäkra. Jag har även haft en lunchdejt med Emmy!:D

Kort dag!

jo jag och Marcus började jobba ca halv 5. Sedan vid 5 tiden så dök Mats och Art upp. Så fick jag göra nå grejs med lök som man stekte och sedan kokade upp med vin och grejjer:) Sedan fick jag och Art göra en pastasås. Det blev lite småsaker gjorda med. Men that's it! Så vid 7 tiden sa Mats att jag och Marcus kunde dra hem. Så var ombytt och klar vid halv 8. Kort dag så att säga.
Det är ju dock lite synd. Men imorgon ska jag vara på Nordkalotten kl 7 och då har jag hört att det är många gäster. Så jag kommer få göra sallader bla:) Bättre än ingenting right?:)


Det var inte igår

Det var nån dag sen jag bloggade nu:) Nå men fåse först så har jag ju börjat min praktik 3 dar i veckan på Nordkalotten. Igår var jag lite nervös för det var ju första dagen och allt. Men det gick bara bra. Fick jobba med Marcus en gammal HR elev så han vet hur det känns att gå ut på praktik. Det var rätt lugn dag fick sluta vid halv 2 redan.
Idag ska jag vara på Artic klockan 16.00 med Marcus och några till. Ska bli spännande för då är det A la carte. Så ja ska bli kul och se vad man får syssla med.
Har för övrigt gjort en Anslagsanalys i svenska indag. Imorgon ska jag finslipa den innan den lämnas in på fredag:)


I måndags köpte jag förresten en ny ansiktsgel från Garnier. Det är från samma serie som creamen jag har. Och dessa produkter luktar grymt gott!:)


Ledig!

Idag så var jag ledig pga det var öppet hus på skolan i Lördags. Jag behövde dock inte vara där då. Nåja dagen har gått åt till att köra lite bil och leta skor. Mina skor har gått sönder i hälen så man blir blöt om fötterna.
Men tror ni jag hittade nå skor då? Nej! Fel storlek, fel färg eller alldeles för dyra. Blä!

Imorgon börjar praktiken med dessutom. Ska vara på Nordkalotten klockan 7! Så jag bör väl snart gå och sova.
Ciao


Inte utan min dotter


Moody gör ett besök med sin familj i sitt hemland Iran. Det slutar med att han bestämmer sig för att stanna - och hans fru Betty är en fånge utan några som helst rättigheter som kvinna. Hon vill tillbaka till america med deras dotter. Det gäller på liv eller död.


Filmdrama baserat på Betty Mahmoodys bok om sin flykt med dottern från Iran hem till USA.


Underbar Lördag!

For och körde lite på dagen och sen mot kvällen så for jag till Veronica. Vi åt laxbullar och ris. Mycket gott må jag säga:) Sedan drog vi fram allt smink. Så fick veronica sminka mig. Och det blev riktigt snygtgt må jag säga:) Har dock ingen bild, för vissa glömde kameran hemma:(
Nå sedan så ringde Sara och hon var ju på Skurholmen. Så hon drog sig till Örnäset och hängde med oss. Så ringde vi Emmelie med:) Så gick vi alla fyra och fikade hos Veronica. Så såg vi en film som hette ''Inte utan min dotter'. Riktigt bra film!

Sedan bar det av till Coop. Guh vad länge vi var där och valde godis. Haha:) sedan så for vi hem till Veronica igen och såg film. Och mös i hennes säng. Så slutade med att vi alla skulle sova där. Men det blev lite trångt så vid 4 tiden gick Emmelie hem. Haha jag sov och vaknade och fattade nada typ:P

Sedan på morgonen ringde min telefon halv 12. Fy fan och sedan 2 ggr till efter det. Jo jag vaknade kan man säga:P
Nåja hade riktigt kul med brudarna!:D


Underbar Fredag!

Vi for då till Sandra där på fredagen. Då vi kom dit så gick vi och hälsade på kossorna!:D Så fick vi klappa en som hette Bruno. Och fan ingen av dom där kossorna var precis små. Typ gigantiska!
Nå sedan gick vi in i en bagarstuga där vi satt och åt. Potatisgratäng, sallad och kött som vi doppade i rapsolja. Super gott! Så hade söta Dandra gjort en tårta med. Och den var god den med:)

Sedan satt vi och pratade i år och dar innan det blev dags att dra ut till badtunnan. Och fy fan så mysigt det var att bada:) Varmt och helt mörkt ute. Fattades bara stjärnklar himmel:) Så satt vi och pratade en massa där med och hade riktigt trevligt.

Sedan blev vi less efter några timmar, så då gick vi in i förrummet till bastun. Där satt vi och drack glögg. Och vi tänkte ju basta men fan vi svettades redan i det lilla rummet. Så vi sket i att basta. Sedan lyssnade vi på masa musik med. Och fick höra en låt jag lyssnade på i 9:an typ. Sober med Karu Kari.  Hemsk låt må jag säga.

Nåja sedan  gick vi och duschade och mös med vovven. Sedan kom Tassis och plockade upp oss. Så då bar det iväg hem. Och jag tror vi for från sandrqa kring 1-2.
Riktig trevlig kväll! Måste göras om defenitivt:)


Chokladbolls tårta:D


Äntligen Fredag!:D

Nu sitter jag hemma hos, Emmy:) Vi har gjort en liten chokladbollstårta och skrivit på vårt kontrakt. Mycket bra, mycket bra:)
Snart ska vi till Sandra och det ska bli grymt kul!:D
Ciao


Längtar till Fredag!:D

Imorgon blir det först körning och sen svenska lektion.
Men sedan efter skolan så smäller det! Då ska jag hem till söta snälla Emmy Pemmy Puff:) Så ska vi baka en chokladbollstårta och skriva ett litet kontrakt. Sedan vid 5-6 tiden på kvällen ska vi ut mot skogen. Nämligen till Örarna till Sandra på tjejkväll!:D Vi ska äta fondue, chips, tårta och basa och bada badtunna! Fy fan så kul det ska bli!:)


Film: När mörkret faller



Två unga systrar hamnar i en mardrömslik och livsfarlig återvändsgränd när de går emot sin familjs vilja. Några dörrvakter attackeras av ett gäng kriminella och rena kriget utbryter. En framgångsrik kvinna, vinnare av Stora Journalistpriset, polisanmäler sin man som misshandlar henne och chockas när hon inser att hon därmed får en ny fiende i deras gemensamma journalistkollegor. Men vad ingen av förövarna har förutsett är den enorma kampvilja som nu väcks hos de som hotats en gång för mycket. Och en strid på liv och död kan börja… När mörkret faller är historien om tre människoöden som kretsar kring respekt, lojalitet och hemligheter till varje pris – och om modet att ta strid för det man tror på.

Text lånad från lovefilm.

Detta är då en svensk film. Och många vet att jag är rätt kritisk till svenska filmer, pga av att dom är dåligt gjorda med halv duktiga spelare. Men denna film var svin bra! Verklighetsbaserad och riktigt bra gjord ändå:) Den får en 4 av 5 möjliga!:)

 


We don't have the power, but we never say never


Behandla andra som du själv vill bli behandlad


Återfuktande ansiktslotion

Ni vet jag köpte ett kitt med ansikts rengöring för lite mer än en månad sedan. Nu har den lilla återfuktande creamen tagit slut:( Jag hade tänkt köpa en ny men den kostar 82 kr, att köpa separat!!! Dyrt? Tror dom att pengar växer som löv eller vad? Det är endast 50 ml i den där flaska dessutom!



Nu ska jag dock köpa en favorit. Till mycket billigare pris dessutom. Det är märket Garnier och dom har en serie som heter Fresh. denna cream återfuktar också 24 timmar. Och den är verkligen härlig att smörja in sig med!
Rekommenderar starkt! Kostar runt 40-50 kr.


The way you make me feel<3

Igår for jag ju till Tess. Det var vissa som blev lit för fulla. Haha! Så kom Simon!:D Härligt! Han blev dock korsförhörd av Anton. Och fick en hel drös komplimanger av Saara. Men ja jag hade trevligt i alla fall. Sedan så skjutsade Simon hem mig vid 1 tiden:)

Jag kan inte sluta slute le!:D


RSS 2.0