Chokladmousse med smak av kardemumma

Ingredienser till 4 portioner

100 g mörk choklad (70%)
2 ägg
2 msk socker
1 tsk kardemumma, malen
2 dl vispgrädde

* Smält chokladen i vattenbad.
* Vispa ägg, socker, kardemumma fluffigt.
* Vispa grädden.
* Blanda ner chokladen och grädden i äggsmeten.
* Rör ihop allt försiktigt men noga.
* Fördela smeten i portionsformar/glas.
* Servera direkt med riven choklad eller strössel på toppen.

Om man vill göra moussen i förväg går det bra att förvara den i kylskåp. Låt den stå framme i rumstemeratur, minst en timme före servering.

Ät och njut!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0